Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

XIONODROMIKO FALAKROY

Φαλακρό: Έτοιμο να δεχτεί τους λάτρεις του σκι.

Στο «κλοιό» χιονιού βρίσκεται από την προηγούμενη Παρασκευή το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού της Δράμας. Το χιόνι του Δεκεμβρίου είναι «καλό» -όπως λένε- για να το απολαύσουν οι λάτρες του σκι. Για τις υποδομές του Χιονοδρομικού Κέντρου, την πληρότητα των ξενοδοχείων και ξενώνων που είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους ταξιδιώτες μίλησε στον ΠτΘ ο αντιδήμαρχος Νευροκοπίου Δράμας Πέτρος Μαρκόπουλος.
Έτοιμο να δεχτεί τους λάτρες του σκι εμφανίζεται το γνωστό Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού Δράμας, καθώς έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να τεθεί σε λειτουργία και να ανταποκριθεί στο έπακρο στις ανάγκες του κόσμου. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Νευροκοπίου Δράμας Πέτρος Μαρκόπουλος, «ήδη στις 21 Δεκεμβρίου το Φαλακρό είναι έτοιμο να δεχτεί τους φίλους του δημοφιλούς αυτού αθλήματος, του σκι στις εγκαταστάσεις του. Έχουν γίνει όλες οι ενέργειες, οι οποίες απαιτούνταν για να προπαρασκευαστεί η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, μεταξύ των οποίων οι συντηρήσεις των μηχανημάτων. Έχει προσληφθεί και το προσωπικό».

Θετικά είναι τα μηνύματα από το Φαλακρό. Φέτος ο καιρός είναι με το μέρος των φίλων του σκι, καθώς από την προηγούμενη Παρασκευή το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού έχει καλυφθεί από το χιόνι. «Το χιόνι του Δεκεμβρίου είναι καλό διότι μένει. Επομένως, το Φαλακρό είναι έτοιμο να δεχτεί τους σκιέρ να κάνουν το σπορ που τους αρέσει, αλλά και να απολαύσουν το χιόνι, τις καλές παρέες, τα καλά ξενοδοχεία». Ενώ την περασμένη σεζόν τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας υπολειτούργησαν, μιας και δεν έπεσε χιόνι.

Ντόπιοι Έλληνες είναι στην πλειοψηφία τους οι επισκέπτες του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο. «Έχουμε επισκέπτες κυρίως από το εσωτερικό». Στους ξενώνες και τα ξενοδοχεία τω γύρω χωριών, μεταξύ οποίων ο Βόλακας, ο Γρανίτης, καθώς και στη Δράμα φιλοξενούνται οι επισκέπτες του Χιονοδρομικού Κέντρου, το οποίο απέχει 40 χλμ. από την πόλη της Δράμας. Διαφορετικές είναι οι υποδομές στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο Φαλακρό Δράμας σε σχέση μΆ αυτές της Βουλγαρίας, καθώς τα χιονοδρομικά της κέντρα έχουν μια άλλη διάσταση έχοντας μεγαλύτερο μαζικό τουρισμό. «Τα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας είναι σε μια άλλη διάσταση με μεγαλύτερο μαζικό τουρισμό. Δέχονται 30-50 χιλ. ανθρώπους στα μεγάλα ξενοδοχεία που έχουν χτίσει διότι οι νόμοι της χώρας επιτρέπουν τη δημιουργία ξενοδοχείων πάνω στα βουνά. Ενώ στη χώρα μας οι νόμοι δεν προβλέπουν κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα να γίνουν ξενώνες και ξενοδοχεία στα γύρω χωριά, όπως ο Βόλακας, ο Γρανίτης και φυσικά στη Δράμα που έχει αναπτυχθεί και δέχεται τους ανθρώπους, οι οποίοι στη συνέχεια επισκέπτονται το Χιονοδρομικό Κέντρο που είναι γύρω στα 40 χλμ. από την πόλη της Δράμας».

Πληρότητα 100% παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία της περιοχής για τις γιορτές, καθώς «από νωρίς οι ενδιαφερόμενοι φρόντισαν να κλείσουν δωμάτια». Ενώ υπάρχει μεγάλη ζήτηση και για τα Σαββατοκύριακα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αντιδημάρχου Νευροκοπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου